Cumpărătorii Planorama cer sprijin autorităţilor pentru a se muta în locuinţele achitate de doi ani

Ziarul Financiar 26.08.2010

Cumpărătorii din ansamblul Planorama, în insolvenţă, cer implicarea autorităţilor pentru a se putea muta în apartamentele pe care unii le-au achitat integral şi schimbarea administratorului judiciar, care susţine că mai este nevoie de doar 200.000 de euro ca primii locatari să se mute în complex, scrie Mediafax Business.

"Cerem instituţiilor statului să intervină pentru că nu este normal, ca după ce domnul Onţanu (Nicolae Onţanu, primarul sectorului 2, în raza căruia este construit proiectul, n.r.), care a tăiat panglica la punerea pietrei de temelie, creditând astfel investitorul, să ne trimită acum în instanţă să ne rezolvăm problemele. Cerem de asemenea schimbarea administratorului judiciar pentru că nu reprezintă echidistant interesele tuturor părţilor implicate în proiect", a declarat într-o conferinţă de presă Florin Vasile, unul dintre cumpărătorii din complex, care a format şi o asociaţie a cumpărătorilor.

Tribunalul Bucureşti a hotărât la sfârşitul lunii iunie intrarea în procedură generală de insolvenţă prin reorganizare a Eurohabitat, dezvoltatorul Planorama, iar instanţa a numit şi un administrator judiciar, firma Conexpert. Citiţi mai mult despre stadiul lucrărilor din cadrul proiectului Planorama pe www.mediafax.biz