Proprietarii hotelului de cinci stele Rex din Mamaia au luat 500.000 de euro de la BCR pentru un centru SPA

Autor: Mirabela Tiron 26.08.2010

Familia Adamescu, care controlează hotelul de cinci stele Rex din Mamaia, a contractat un credit de 500.000 de euro de la Banca Comercială Română pentru finanţarea dezvoltării unui centru spa, care va opera sub franciza furnizorului de servicii de welness World Class, potrivit datelor din Monitorul Oficial.
"Încă se lucrează la centrul spa", a declarat un reprezentant al hotelului Rex, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,2 milioane de euro, în scădere cu 21,4% faţă de cea de anul anterior şi un profit de circa 230.000 de euro, dublu faţă de nivelul din 2008, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
Oficialii hotelului nu au precizat la cât se va ridica investiţia în acest centru, dar, potrivit estimărilor ZF, ea va trece de un milion de euro.
Centrul spa din hotelul Rex, care va ocupa o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, va fi finalizat în luna septembrie şi va cuprinde saune, piscine, jacuzzi, săli de masaj şi de cosmetică, potrivit declaraţiilor lui Mihai Bişinicu, operations manager al World Class România, care coordonează investiţia de la hotelul din Mamaia.
"Investiţia în astfel de centre depinde de la caz la caz, în funcţie de dotările soli­ci­tate. Aproape 350.000 de euro costă doar echipamentele de fitness, în timp ce investiţia în piscină se ridică la 300.000 de euro, iar cea în amenajarea spaţiului ajunge la 600.000 de euro", a declarat Mihai Popa, ope­rations manager al World Class România. Popa a fost responsabil de realizarea clublui din hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitală. În prezent, pe piaţa românească, World Class România operează şase cluburi, din care patru în Bucureşti. Primul centru a fost dezvoltat în anul 2000, pe o suprafaţă de circa 2.500 de metri pătraţi, în cadrul hotelului de cinci stele JW Marriott din Capitală, an în care a intrat în România furnizorul suedez de servicii de welness World Class cu World Class Health Academy.
Alte centre spa se găsesc în hotelul Radisson Blue din Capitală (2.800 de metri pătraţi), deţinut de compania Bucureşti Turism, în complexul comercial de tip mall Jolie Ville Galeria din Pipera, în ansamblul rezidenţial InCity, centrul comercial Iulius Mall din Timişoara şi în Cluj-Napoca.
Prezenţa unui club de sănătate într-un hotel sau mall poate să aducă venituri importante, în condiţiile în care un abonament anual la un astfel de club poate ajunge şi la 1.400 de euro, adică 116 euro pe lună. World Class România a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 4,1 milioane de euro, nivel aproape similar cu cel din anul anterior şi un profit de 420.000 de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
Dacă la începutul anilor 2000, în România nu exista o piaţă a sălilor de fitness, fiind doar săli mici la parterul blocurilor, acum în piaţă activează mai multe cluburi ce oferă servicii de fitness. Pe lângă World Class, mai activează şi cluburi ca Le Club şi Pescariu Sports &Spa, deţinut de tenismenul Dinu Pescariu.
La nivel internaţional, World Class, care a fost înfiinţată de fostul campion mondial de culturism Ulf Bengtsson la Stockholm, Suedia, în anul 1983, şi operează peste 46 de centre spa şi de fitness.