Eurobarometru: Care sunt cele mai mari spaime economice ale românilor

Ziarul Financiar 27.08.2010

Românii sunt mult mai pesimişti decât europenii când vine vorba de situaţia economică, şomaj şi propriul loc de muncă. Lucrurile stau exact invers în privinţa deficitului bugetar şi a datoriei publice, scrie Gândul.

Aproape jumătate dintre români nu-şi fac griji că statul cheltuie peste posibilităţi, îndatorându-se pentru a face rost de bani, faţă de europeni, mult mai preocupaţi când vine vorba de cheltuielile publice. Astfel, doar 56% dintre conaţionali sunt de părere că măsurile de reducere a deficitului bugetar şi a datoriei publice trebuie luate imediat, comparativ cu media europeană de 74%, potrivit anchetei Eurobarometru realizate în primăvară la nivelul întregii Uniuni Europene, la care au participat aproape 27. 000 de persoane din cele 27 de state membre ale UE.
publicitate

Cei mai îngrijoraţi sunt suedezii - 85% dintre ei sunt de părere că trebuie făcut ceva cât mai repede în această privinţă, urmaţi de unguri (84%) şi de germani (83%). Mai mult decât atât, 51% dintre respondenţii autohtoni consideră că statul trebuie să crească deficitul public pentru a crea locuri de muncă pe timp de criză, comparativ cu 46%, în UE. Citiţi mai mult pe www.gandul.info