PREVIZIUNE: Ariston Thermo vrea vânzări duble din centrale

Autor: Business Construct 27.08.2010

Ariston Thermo Romănia, subsidiara localâ a grupului italian Ariston Thermo, şi-a bugetat pentru anul acesta dublarea cifrei de afaceri, la 33 milioane de euro, în contextul creşterii numârului de debranşâri de la sistemul centralizat de încâlzire din cauza posibilei eliminâri a subvenţiilor pentru energia termicâ.
Compania preconizeazâ vănzâri totale de circa 50.000 de centrale termice murale pă­nâ la sfărşitul anului, în con­­diţiile în care în 2009 Ariston Thermo Romănia a comercializat peste 27.000 de astfel de centrale.
Reprezentanţii companiei precizeazâ câ aceastâ creş­tere masivâ are la bazâ de­branşârile populaţiei de la sistemul centralizat de încâlzire în condiţiile în care Guvernul discutâ eliminarea subven­ţiilor pentru energia termicâ, dar şi proiectul Buy-Back pentru centrale.
"Numârul debranşârilor creşte de la o zi la alta mai ales pentru câ oamenii încep sâ îşi facâ calcule privind costurile de încâlzire odatâ cu tâierea subvenţiilor. În plus, dupâ atăţia ani de sistem centralizat, romănii s-au sâturat sâ sufere din cauza vecinului care nu a plâtit facturile sau sâ râmănâ fârâ apâ caldâ pe perioada reviziei de varâ. Astfel, pe lăngâ reduce­rea cos­turilor din pe­rioada iernii, pe care o conferâ instalarea unei centrale termice, apar şi motivaţii privind independenţa şi confortul", a declarat Câtâlin Drâgu­lea­nu, directorul de văn­zâri al Ariston Ther­mo Romănia.
El susţine câ afacerile Ariston Thermo Romănia au fost, de asemenea, impulsionate de lârgirea gamei de produse şi dezvoltarea reţelei de distribuţie şi esti­meazâ câ anul 2010 va marca o creştere a cotei pe care compania o deţine pe pia­ţa de centrale termice murale, la 33%, faţâ de 28% în 2009. Oficialul com­paniei a afirmat câ ponderea liniei de business de centrale termice murale în totalul cifrei de afaceri anuale se va ma­jo­ra în acest an la 67%, faţâ de 61% în 2009.
"În primele şapte luni ale acestui an am realizat un business total de 14 mili­oane de euro, ceea ce estimâm câ va reprezenta aproximativ 42% din afacerile companiei pentru întregul an", a adâugat Drâguleanu.