Piramida lui Henri Coandă, imobilul viitorului

Ziarul Financiar 31.08.2010

Nimeni nu a avut curiozitatea să caute în trecut şi să descopere o idee arhitecturală uimitoare, a unui om despre care mulţi ştiu doar că a inventat avionul cu reacţie, iar şi mai mulţi nu ştiu nici atât. Este vorba de Henri Coandă, iar conceptul pe care go4it îl prezintă şi care îi aparţine este o piramidă colosală, denumită de inginer imobil cruciform.

Imobilul cruciform a fost gândit la începutul anilor '20 când, după încheierea Primului Război Mondial, se căutau soluţii ieftine şi eficiente pentru construirea de noi locuinţe.
Conform datelor din plan, ansamblul are 20 de etaje pe axa centrală. Aşadar, imaginaţi-vă ceva imens - două blocuri de 10 etaje unul peste altul. În total, 1000 de familii pot popula piramida.
Coandă a venit cu această idee îndrăzneaţă: un ansamblu rezidenţial cu un aspect plăcut, impunător, şi cu o mulţime de facilităţi pentru potenţialii locatari: siguranţă (clădirea a fost proiectată astfel încât să reziste la cutremure, de altfel denumirea completă a conceptului este imobil cruciform antiseismic), confort (structura piramidală asigură lumină naturală tuturor, indiferent pe ce parte sunt poziţionaţi, dar şi numeroase terase pentru apartamentele de sus), acces rapid la diverse servicii (magazine, farmacii sau chiar un spital, divertisment, educaţie), spaţii verzi pentru relaxare, spaţii pentru organizarea a tot soiul de evenimente (ex: târguri, expoziţii), securitate (într-unul din capetele piramidei se pot aloca spaţii pentru unul sau mai multe sedii de poliţie) ş.a.m.d. Citiţi mai mult despre piramida lui Henri Coandă, imobilul viitorului, pe www.go4it.ro