Remanierea nu a impresionat Bursa

Autori: Adrian Voicu , Roxana Pricop 02.09.2010

Bursa de Valori de la Bucureşti nu a reacţionat ieri la ştirile care s-au succedat pe parcursul zilei cu privire la remanierea unor miniştri ai Guvernului Boc, având chiar una dintre cele mai stabile evoluţii din ultima perioadă.

Indicele BET a oscilat în jurul nivelului de 5.100 de puncte, închizând cu o creştere de 1% faţă de şedinţa precedentă, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a câştigat 1,9%.

Analiştii nu văd un efect imediat al schimbării miniştrilor, chiar dacă printre numele vehiculate pentru remaniere se numărau ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi ministrul economiei, Adriean Videanu. "Nu cred că această remaniere va avea vreun impact pentru că au fost schimbaţi doar marginal câţiva dintre miniştri, fără a avansa un mesaj sau o schimbare în programul de guvernare. Sper doar ca viitorul Guvern să nu strice mai mult situaţia şi să lase economia să funcţioneze singură. Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, astfel că sper ca viitorul Guvern să nu se atingă de măsurile întreprinse în trecut", a declarat Florin Dolea, director executiv al societăţii de administrare Pioneer Asset Management.