Fosta conducere a Hyundai Auto România se mută la importatorul Peugeot

Autor: Bogdan Alecu 07.09.2010

Trust Motors, importatorul Peugeot pe piaţa locală, un business de peste 75 mil. euro la nivelul anului trecut, controlat de omul de afaceri Gheorghe Dolofan, a numit în funcţia de director de marketing şi comunicare pe Marius Cocu, care timp de şapte ani a ocupat funcţia de director de marketing al Hyundai Auto România, importatorul Hyundai pe piaşa locală şi parte a Ţiriac Holdings.

Aceasta este cel de-al doilea "transfer" dintre Hyundai Auto România şi Trust Motors, după ce luna trecută în funcţia de director general a fost numit Narcis Ghiţă, fostul director general al importatorului Hyundai.

La conducerea Hyundai Auto România a fost numit la mijlocul lunii mai Dragoş Măgdălina în funcţia de director executiv, care anterior a deţinut funcţia de director general pe vânzări în cadrul Romcar, fostul importator Ford pe piaţa locală şi parte a Ţiriac Holdings. Înainte ca Ford România să preia importurile mărcii, mai mulţi angajaţi din cadrul Romcar au fost transferaţi către Hyundai Auto România.

Anul trecut Romcar a fost cea mai profitabilă companie auto din cadrul Ţriac Holdings, cu un profit net de peste 6,4 mil. euro, în timp ce Hyundai Auto România a înregistrat anul trecut un profit netă de 350.000 de euro, de aproape 20 de ori mai mic decât cel al fostului importator Ford.

Radu Cristian, cel care deţinea funcşia de director de marketing, Radu Cristian se va concentra pe dezvoltarea companiei de leasing operaţional MyCar Trading, parte a grupului din care mai fac parte Eurial Invest, dealerul Peugeot şi Trust Motors, unde ocupă funcţia de director general.