Ţiriac vrea să construiască o Sală polivalentă lângă fostul Metro Otopeni

Autor: Bogdan Alecu 08.09.2010

Ion Alexandru Ţiriac, fiul miliardarului Ion Ţiriac, doreşte să construiască o sală polivalentă în care să se organizeze diferite evenimente sportive, lângă fostul Metro Otopeni, în cadrul unui proiect imobiliar în valoare de peste un miliard de euro.

"În apropierea fostului Metro Otopeni dorim să investim într-un centru comercial care va include şi blocuri de locuinţe şi o polivalentă. Acolo discutăm de o investiţie de peste un miliard de euro, care o vom realiza împreună cu un partener care a mai realizat astfel de proiecte", a spus Alexandru Ţiriac.

Inspirat de politica dezvoltatorilor imobiliari din Monte Carlo, familii care construiesc case, dar pe care le păstrează în proprietate mai multe generaţii, Ion Alexandru Ţiriac a luat decizia ca vânzările în cadrul clubului rezidenţial Stejarii să fie stopate, proiectul urmând a fi păstrat în portofoliul Ţiriac Holdings, iar apartamentele închiriate pe cel puţin un an.

"Noi avem la Monte Carlo un apartament închiriat de 30 de ani. Am dori foarte mult să-l cumpărăm, dar proprietarul nu doreşte să vândă", spune fiul fostului mare tenismen român, care şi-a dezvoltat afacerile din România începând din 1990 şi care a adus pe piaţa locală nume precum Mercedes-Benz, Ford sau Metro Cash&Carry.

Ţiriac Jr. este foarte convins că acest concept de business poate prinde şi în România şi spune hotărât că 1.000 de oameni vor sta în complexul rezidenţial până în 2014, când se va finaliza şi partea a doua a proiectului, iar un club de 20 mil. euro va fi gata.

Astfel, din totalul de 282 de apartamente, aproximativ 260 vor fi destinate închirierii, în condiţiie în care circa 20 au fost deja vândute. Preţul mediu de închiriere va fi de 13,8 euro/mp, iar chiria unui apartmament de două camere şi 106 mp va porni de la 987 euro pe lună. În cadrul complexului locatarii dispun de serviciu consierge, similar cu cel din hotelurile de lux.

În toamna acestui an se va demara construcţia clubului din cadrul proiectului, care va avea o suprafaţă de 20.000 mp şi va include opt terenuri de tenis din care patru acoperite, două piscine din care una olimpică, un spa, o sală de fitness şi o pistă de alergare. În plus, clubul va dispune de trei restaurante dintre care unul cu stele Michelin.