Senatul a aprobat OUG 50/2010 privind creditele populaţiei

Ziarul Financiar 08.09.2010

Senatul a aprobat, miercuri, legea de adoptare a OUG 50/2010 privind creditele populaţiei, decizia fiind luată cu 66 de voturi pentru şi o abţinere, informează Mediafax.

"Proiectul de lege are ca obiect reglementarea contractelor de credit pentru consumatori, în vederea creării unui cadru legal, complex şi cuprinzător, astfel încât consumatorii să beneficieze de o înaltă protecţie, încurajând totodată mediul concurenţial din domeniul serviciilor bancare. Proiectul de lege transpune în legislaţia naţională atât prevederile Directivei 48 din 2008 a Parlamentului European şi a CE, privind contractele de credit pentru consumatori, cât şi reglementarea drepturilor şi obligaţiilor consumatorilor şi ale creditorilor la încheierea şi derularea diverselor contracte de credit", a declarat în plenul Senatului vicepreşedintele ANPC, Samuel Calotă.

Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a adoptat cu unanimitate de voturi raport favorabil, fără amendamente. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.