Moştenitoarea lui Drăgan investeşte 44 mil. € în eoliene

Autor: Roxana Petrescu 08.09.2010

ButanGas România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a distribuţiei de gaz petrolier lichefiat (GPL), va pune în funcţiune la începutul anului viitor un parc eolian de 25 MW, în urma unei investiţii de 44 mil. euro în judeţul Constanţa.
"Investiţia în energii regenerabile este o decizie strategică trasată de Iosif Constantin Drăgan. În 2007, domnul Drăgan spunea că "viitorul aparţine energiilor regenerabile şi vom investi în această direcţie", explică reprezentanţii grupului fondat în 1948 de către Iosif Constantin Drăgan, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România care a încetat din viaţă în 2008.
Chiar din 2001 Drăgan decide să cedeze conducerea operaţiunilor grupului către soţia sa Veronica Guşă, care, potrivit estimărilor făcute de Forbes, este cea mai bogată femeie din România, cu o avere estimată la 420 - 450 mil. euro.
ButanGas România a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 10% în prima jumătate a anului faţă de perioada similară a anului trecut, deşi cantităţile vândute au fost în scădere cu 9%.