Plafonul salarial pe 2011 nu va cuprinde contribuţiile de asigurări pentru militari

Ziarul Financiar 09.09.2010

Plafonul privind fondul de salarii de 39 de miliarde lei convenit cu FMI pentru 2011 nu va include şi contribuţiile de asigurări sociale aferente salariilor personalului militar, potrivit scrisorii suplimentare de intenţie la acordul cu FMI, aprobată miercuri de Guvern şi obţinută de Mediafax Business.

"Dat fiind că vor exista noi concedieri de cel puţin 15.000 bugetari până la finele anului 2011, măsurile vor lăsa loc pentru a acorda o majorare modestă a salariilor din sectorul public pe parcursul anului viitor, în condiţiile îndeplinirii angajamentului de reducere a cheltuielilor cu personalul sub 39 miliarde de lei (incluzând toate formele de compensaţii, dar excluzând contribuţiile de asigurări sociale pentru militari)", se menţionează în document.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI că legislaţia de implementare a legii de salarizare unitară va include mai puţine sporuri, va introduce un sistem prin care salariile bugetarilor vor fi corelate cu cele din privat şi vor fi legate de responsabilităţile angajatului la locul de muncă şi de calificare. Citiţi mai mult pe www.mediafax.biz