Cine este Sorin Ovidiu Vantu

Ziarul Financiar 09.09.2010

Sorin Ovidiu Vântu nu a fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2003, când a spus că ancheta are o altă conotaţie, iar procurorul Irinel Păun nu a mai făcut niciun demers procedural, în afară de a-l scoate de sub urmărire sau de a decide neînceperea urmăririi penale, scrie Mediafax.

Procurorul Irinel Păun (fost şef de secţie de la DNA-n.r.) este cel care a emis soluţiile de scoatere de sub urmărire penală sau de neîncepere a urmăririi penale a omului de afaceri sau a ridicat interdicţiile impuse de colegii săi lui S.O. Vântu.

Deşi, în 2003, Maria Vlas şi Ovidiu Vântu au fost trimişi împreună, în faţa instanţei, Tribunalul Bucureşti a decis, în 19 iulie 2004, prin încheiere de şedinţă, separarea dosarului FNA-Banca Agricolă, pentru completarea urmăririi penale, invocînd articolul 332 din Codul de procedură penală (Cpp).
Concret, instanţa a decis ca faptele lui Sorin Ovidiu Vântu în dosarul Fondul Naţional de Acumulare (FNA)-Banca Agricolă să fie reanalizate şi completate de procurori, iar cele referitoare la Ioana Maria Vlas să fie judecate în continuare.Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro