Arestarea lui Sorin Ovidiu Vantu a tulburat lumea politică

Ziarul Financiar 09.09.2010

Relaţia lui Traian Băsescu cu Sorin Ovidiu Vântu şi trustul controlat de acesta, a cărei dominantă în ultimii ani sunt acuzele reciproce, a cunoscut şi vremuri mai bune, în care şeful statului era o prezenţă constantă la televiziunea celui pe care, mai târziu, avea să-l numească "mogul", "rechin", scrie Mediafax.

Traian Băsescu era invitat la numeroase emisiuni în studiourile "mogulului" la începutul primului mandat ca şef al statului, participând chiar, timp de trei ore, la emisiunea de relansare a postului, în 15 septembrie 2006. În acea perioadă, orice legătură între Vântu şi postul său TV era ignorată de Traian Băsescu, şeful statului intervenind de multe ori în emisiuni şi chiar fiind gazdă la Cotroceni pentru emisiuni în care era intervievat.

Ulterior, din motive probabil numai de cei doi ştiute, relaţia a devenit tensionată, cu schimburi de replici acide, şeful statului fiind cel care a invocat în nenumărate rânduri numele lui SOV, în special în timpul campaniilor electorale, acuzându-l de intenţii de manipulare a politicienilor şi a opiniei publice. Mai mult, jurnalişti ai postului de televiziune erau apostrofaţi de şeful statului, când îi puneau întrebări în timpul deplasărilor în ţară.
"Mogul" şi "rechin" au fost principalele etichete puse de Traian Băsescu lui Sorin Ovidiu Vântu, al cărui nume l-a invocat aproape obsesiv în special în campania pentru referendumul de demitere a şefului statului din 2007 şi în campania pentru prezidenţialele din 2009. Şi replicile omului de afaceri, deşi mai rare, au fost în aceeaşi notă. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro