Nicolae Popa i-a cerut lui Vîntu să-i remită anual 200.000 de euro pentru a putea sta în Indonezia

Autor: Adrian Voicu 10.09.2010

Nicolae Popa, directorul societăţii Gelsor, fugit din România pentru a nu executa 15 ani de închisoare, i-a cerut telefonic lui Sorin Ovidiu Vîntu să-i remită anual 200.000 de euro pentru a putea locui în Indonezia, arată procurorii în cererea de arestare a omului de afaceri, obţinută de Mediafax.

Conform procurorilor, Nicolae Popa, care a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, a fost ajutat de Sorin Ovidiu Vântu pentru a fi zădărnicită executarea pedepsei.

Din procesul-verbal întocmit la data de 2.12.2009, se constată "indicii temeinice că Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan săvârşesc infracţiunea de favorizarea infractorului, în sensul că ajută un infractor, respectiv pe condamnatul Nicolae Popa să se sustragă de la executarea pedepsei definitive de 15 ani închisoare", fapte conturate după analizarea unor comunicaţii şi imagini toate în legătură cu cei trei, spun anchetatorii. Citiţi mai multe despre arestarea lui Vântu şi afacerea Gelsor pe www.mediafax.ro.