Sorin Ovidiu Vântu către fugarul Nicolae Popa: “Banii sunt trimişi, mâine îi ai. Sunt f… din toate părţile, am 7000 de oameni pe cap şi tu mă suni de 5000 de ori pe oră”

Autor: Adrian Voicu 10.09.2010

În Referatul prin care solicită arestarea preventivă a lui Sorin Ovidiu Vântu, procurorii prezintă o serie de stenograme ale unor convorbiri telefonice, unele purtate chiar de SOV cu Nicolae Popa.

Ziarul Gândul a reuşit să intre în posesia stenogramelor, principalul subiect al discuţiilor dintre SOV şi Nicolae Popa fiind banii.

Conform stenogramei unei convorbiri din 3 noiembrie 2009, Sorin Ovidiu Vântu se plânge lui Nicolae Popa că nu are timp să stea prea mult de vorbă, banii ceruţi de Popa fiind deja trimişi către acesta: "Sunt trimişi, am verificat, cel târziu mâine, dacă nu cumva chiar şi astăzi trebuie să-i ai în cont"..."Sunt f... în toate părţile, am un milion de treburi, sunt bombardat cu cerinţe de bani din 7.000 de direcţii. E o criză uriaşă aici, nu sunt supărat, sunt întins în toate direcţiile, asta este tot, am şi alte treburi, nu sunt numai la dispoziţia ta. Nu pot să stau...eu sunt cu 7.000 de oameni pe cap şi tu îmi dai 5.000 de telefoane pe oră. Băi, VIO, ce-i cu tine, te-ai tâmpit? Ce-i cu tine?".

Într-o altă stenogramă, problema banilor este discutată codificat, cei doi vorbind despre "cisterne" de "motorină". Citiţi stenogramele discuţiilor dintre cei doi pe www.gândul.info.