Motivele principale din propunerea de arestare a lui Vântu: aroganţa şi sfidarea acestuia

Autor: Adrian Voicu 10.09.2010

Anchetatorii subliniază în propunerea de arestare a lui Sorin Ovidiu Vîntu "aroganţa şi sfidarea" acestuia faţă de sistemul judiciar, ceea ce "explică" demersurile sale în favoarea condamnatului Nicolae Popa, în sensul de a îngreuna înfăptuirea justiţiei, relevă documentul obţinut de Mediafax.

După ce Nicolae Popa a fost capturat în Jakarta, în 4.12.2009, Sorin Ovidiu Vântu a primit un SMS: "Cică Popa nu a fost arestat. Se poate verifica la ambasada de acolo".

Preocuparea accentuată a inculpatului Vîntu, în raport cu stadiul cercetărilor efectuate de procurori este evidentă, sub acest aspect fiind relevante discuţiile pe care le poartă şi cu alte persoane cărora le prezintă sfatul pe care l-a dat lui Popa Virgil de a nu declara nimic.Faţă de măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, inculpatul Vîntu se manifestă într-o manieră ce denotă o sfidare, cel puţin la nivel afirmativ, relevantă fiind sub acest aspect poziţia exprimată în convorbirea telefonică din data de 9 decembrie 2009, când spune: "Dacă vreau să plec din ţară, plec…" - notează anchetatorii în cererea de arestare preventivă a omului de afaceri.

Potrivit acestora, atitudinea inculpatului Vîntu este, în raport cu obligaţiile sale procedurale, "de o aroganţă şi o sfidare evidentă" în raport cu normele judiciare, ceea ce "explică demersurile efectuate de acesta, alături de ceilalţi inculpaţi în favoarea condamnatului, pentru îngreunarea executării pedepsei, în luna decembrie şi în lunile următoare, deşi era cercetat pentru aceste fapte şi cu toate că se afla sub puterea unei măsuri preventive". Citiţi mai multe despre motivaţiile aduse de anchetatori pentru arestarea lui Vântu pe www.mediafax.ro.