Şeful FMI: Cea mai proastă idee acum ar fi să credem că suntem în siguranţă

Autor: Radu Racu 13.09.2010

Preşedintele Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss - Kahn, spune într-un interviu pentru agenţia Bloomberg că economia mondială îşi revine însă într-un ritm lent care nu generează locuri de muncă iar situaţia actuală trebuie abordată prudent intrucât riscurile persistă.



"Relansarea nu este de ajuns, trebuie să existe şi o revenire în zona locurilor de muncă", spune şeful FMI. Totodată, şeful instituţiei financiare internaţională afirmă că situaţia actuală trebuie abordată prudent intrucât riscurile persistă. "Cel mai rău lucru pe care l-am putea face acum ar fi să credem că dacă am scăpat de marginea abisului în care ne aflam, acum suntem în siguranţă. Nu suntem încă în siguranţă", avertizează şeful FMI.

Decelaraţia lui Dominique Strauss - Kahn vine la scurt timp după un avertisment similar lansat de FMI. Economistul şef al Fondului, Olivier Blanchard, a avertizat săptămâna trecută că şomajul ridicat din Statele Unite, Europa şi alte regiuni ale lumii afectate de acest fenomen va persista în următoarele luni.

Totodată, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a arătat că guvernele ar putea fi nevoite să extindă sau să majoreze programele de susţinere a economiei, din moment ce creşterea se dovedeşte a fi mai slabă decât s-a estimat