Proteste la Spitalul Judeţean Brăila, angajaţii au spart uşa unităţii, fiind folosite gaze lacrimogene

Ziarul Financiar 14.09.2010

Peste o sută de angajaţi ai Spitalului Judeţean (SJ) din Brăila protestează, marţi după-amiază, în faţa instituţiei, ei spărgând uşa de acces în unitate, în timpul manifestaţiei fiind folosite gaze lacrimogene, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, jenel Şogor, a declarat că manifestaţia a izbucnit în jurul orei 17.00, când peste o sută de angajaţi ai spitalului au protestat în faţa unităţii.

Ulterior, protestatarii au încercat să intre în clădire, moment în care a avut loc o busculadă între aceştia şi agenţii de pază.

El a precizat că mai multe echipaje ale Poliţiei au ajuns la spital şi au aplanat conflictul. Pentru moment nu se ştiu motivele busculadei.

La faţa locului au fost trimişi şi jandarmi. Conform Gândul, motivul protestului l-a reprezentat reducerea salariilor. Liderul sindical de la Spitalul Judeţean Brăila, Ionel Mocuţă, a declarat că protestul a fost unul spontan, însă susţinut de liderii sindicali.

El a spus că protestul are loc în contextul în care salariile angajaţilor au fost reduse, în acelaşi timp cadrele medicale rămânând şi fără sporuri.