BCR scoate un credit ipotecar în euro cu marjă de 4,5 puncte peste EURIBOR

Autor: Voican Razvan 20.09.2010

În plin scandal privind calculul dobânzilor la creditele vechi, BCR, cea mai mare bancă după active, lansează o variantă de credit ipotecar în euro cu dobânda nominală formată din rata EURIBOR la 6 luni plus o marjă de 4,5 puncte procentuale. În prezent, dobânda rezultată este 5,637% pe an, având regim variabil. Banca nu percepe comision de analiză a dosarului, însă comisionul de administrare a creditului este de 0,02% lunar, aplicat la soldul iniţial.

Oferta este însă dedicată clienţilor care îşi încasează sau încep să-şi încaseze salariul în cont la BCR, banca aplicând o strategie de atragere a cât mai mult clienţi cu conturi de salarii. Se califică pentru ofertă şi clienţii care au un alt credit în derulare la BCR şi sunt cu plata în grafic. Banca cere un avans minim de 25%. Pentru un credit ipotecar din noua ofertă în valoare de 30.000 de euro pe 30 de ani, DAE este de 6,14%, fiind inclus şi un tarif de evaluare a apartamentului de 300 de lei. Rata lunară este de 178,92 euro.

BCR vine cu a doua ofertă de credit ipotecar lansată pe piaţă în această toamnă, după ce portughezii de la Millennium au scos un credit cu marjă peste EURIBOR la trei luni care începe de la 5 puncte procentuale în funcţie de avans şi de existenţa unui cont de salariu, ca şi la BCR.

Mai multe bănci ar putea stimula prin oferte noi refinanţări ale unor credite vechi de la concurenţă, care au costuri mai mari.