Verestoy, acuzat dur de despăduriri, spune că e o calomnie

Autor: Iulian Anghel 21.09.2010

Şeful Administraţiei Bazinale Mureş, Teodor Giurgea (PDL), a susţinut ieri că senatorul UDMR Verestoy Attila este principalul vinovat pentru despăduririle din judeţul Hargita, apreciind că, din cauza acestora, au fost probleme mari în zonă, la viiturile din urmă cu câteva luni. Senatorul UDMR susţine că totul este o calomnie şi că îl va acţiona în justiţie pe Giurgea.

"Totul este o calomnie, sunt fapte inventate. Totul poate fi verificat la minister, la Registrul Comerţului. Îl voi da în judecată pe acest domn şi aşa voi face cu toţi care preiau această calomnie", a spus Verestoy, contactat de ZF. Verestoy este una dintre cele mai proeminente figuri politice din UDMR şi un important om de afaceri care, între altele, are afaceri în industria cherestelei Ð i se spune, de altfel, "Regele cherestelei".

Teodor, care este şi consilier judeţean din partea PDL, i-a acuzat, potrivit Mediafax, pe proprietarii de păduri, în frunte cu Verestoy Attila că îşi bat joc de mediu.

În decembrie 2009, la formarea coaliţiei de guvernare PNL-UDMR pădurile au fost trecute din administrarea Ministerului Agriculturii în cea a Ministerului Mediului, care este condus de Laszlo Borbely (UDMR)

Romsilva este una dintre cele mai valoroase companii din România, cu un patrimoniu estimat anul trecut de ZF la 10,5 mld. euro.

Senatorul Verestoy, cu o avere estimată la 250 mil. euro, are capacităţi de producţie în Odorhei şi Bacau. Potrivit declaraţiei sale de avere de anul trecut, senatorul deţine mai acţiuni în companii precum Famos, Trinserv sau SAJO-HOR KFT.