Comisia Europeană a scos de sub monitorizare ArcelorMittal Galaţi şi ArcelorMittal Hunedoara

Ziarul Financiar 21.09.2010

Unităţile siderurgice ArcelorMittal de la Galaţi şi Hunedoara au primit acordul Comisiei Europene în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor de viabilitate, implementate post-privatizare, a declarat purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, scrie Mediafax Business.

Cele două combinate au fost astfel scoase de sub monitorizare pentru că s-au conformat Programului Naţional de Restructurare şi au îndeplinit planurile de afaceri individuale pentru reducerea costurilor şi îmbunătăţirea calităţii produselor finite.

"Această validare venită de la Comisia Europeană confirmă strategia aplicată la Galaţi timp de mai mulţi ani şi este o motivaţie puternică pentru continuarea Programului de Transformare ARC 2012 (ArcelorMittal România Creştere 2012), început în 2008. Ţinta noastră este reducerea decalajelor faţă de competitori, în ceea ce priveşte costurile variabile şi calitatea produselor. Deşi, pe termen scurt, ne-am concentrat pe contracararea efectelor crizei internaţionale, am continuat implementarea strategiei de reducere a diferenţelor tehnice, care necesită şi adaptarea modului de conducere a afacerii la Galaţi", a declarat Thierry Le Gall, director general al ArcelorMittal Galaţi.