E.ON dezvoltă trei parcuri eoliene de 200 mil. euro

Autor: Roxana Petrescu 21.09.2010

NemŢii de la grupul de utilităţi E.ON, cu afaceri de peste un miliard de euro pe plan local, au în dezvoltare trei proiecte eoliene, toate localizate în Vaslui, în care investiţiile ar putea ajunge la 200 de milioane de euro în cazul în care compania va decide să utilizeze echipamente noi.

Astfel, potrivit datelor Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică, parcurile vor avea o capacitate de 30 MW, 46 MW, respectiv 36 MW, şi au deja avizele tehnice de racordare la reţea, aceasta fiind una dintre etapele de început de autorizare pentru realizarea unei investiţii eoliene. Reprezentanţii E.ON nu au dorit să comenteze pe această temă. Investiţiile vor fi realizate prin intermediul E.ON Regenerabile Ro­mânia care a fost înfiinţată tocmai cu scopul de a "valorifica potenţialul eolian din zona Moldovei", după cum se arată pe site-ul companiei.
Parcurile, deşi sunt de dimensiuni medii, ar putea alimenta anual peste 110.000 de case cu un consum mediu lunar de 200 kWh/an. Nemţii şi-au exprimat încă de anul trecut interesul pentru investiţii în zona proiectelor eoliene, cele trei proiecte din Vaslui fiind primii paşi concreţi în acest sens.