iFond a intrat pe Bursă cu câştig de 13%

Autor: Adrian Cojocar 22.09.2010

Investitorii care au subscris în urmă cu circa o lună de zile în cadrul ofertei de listare a fondul de investiţii iFond, care investeşte jumătate din bani în acţiuni ale Fondului Proprietatea, şi-au putut vinde titlurile ieri, în prima zi de tranzacţionare, cu un profit de 9% până la 17%, cotaţia urcând la un moment dat până la 236 de lei faţă de un preţ de 202 plătit în ofertă.
iFond este una dintre puţinele listări de pe Bursă din ultimii trei ani care a adus câştiguri pentru investitori, majoritatea cotându-se în prima zi de tranzacţionare la un preţ sub cel plătit în ofertele de listare.
"Dacă acum o lună şi ceva de zile erau mai multe riscuri legate de iFond din cauza expunerii pe acţiunile Fondului Proprietatea, acestea s-au diminuat între timp. Atunci era doar o perspectivă instalarea lui Franklin Templeton la administrarea fondului. Era o incertitudine acordarea de dividende de către fond, astăzi este o certitudine", spune Adrian Lupşan, directorul general adjunct al Intercapital Invest.
Intercapital este cea mai activă firmă de brokeraj din punctul de vedere al listărilor, realizând ultimele trei oferte iniţiale şi listarea Bursei de Valori (BVB) pe propria platformă, ceilalţi emitenţi aduşi pe piaţă fiind fondul închis OTP Green Energy (GRE) şi anul trecut fondul cu capital garantat OTP WiseRo (WRO).
SIF Moldova are 20% din titlurile iFond.