Hoţul corporatist „produce” o nouă meserie pe piaţa muncii: detectivul de fraude financiare

Ziarul Financiar 23.09.2010

Furtul din companii, un subiect tratat cu discreţie chiar de victime în anii de boom economic, este acum pe buzele multor angajatori, scrie Gândul.

Numeroase şi fără o statistică oficială, fraudele produse de propriii angajaţi produc grave prejudicii companiilor, în special în privinţa imaginii publice. Cazurile cele mai recente vin din lumea instituţiilor de credit. Numai în ultimele patru luni, trei astfel de fraude financiare au "transpirat" către presă, cel mai important prin prisma sumei delapidate fiind cel consemnat la sucursala Credit Europe Bank din Braşov.

O realitate care ia amploare, o problemă pentru corporaţiile româneşti şi o oportunitate pentru cei care vând servicii de combatere a criminalităţii financiare şi informaţionale.

"Durata medie în care banii furaţi de un angajat se fac pierduţi în diferite conturi din paradisuri financiare este de cinci zile. E un motiv pentru care mulţi directori generali apelează la noi", explică Robert Melli, director al departamentului de Risk Management AAM Consulting, o companie maghiară specializată în consultanţă. Despre hoţul corporatist şi detectivii de fraude financiare citiţi mai multe pe www.gandul.info.