Vasile Blaga şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Internelor. Într-o lună de zile tripleta BVB a dispărut din guvern

Ziarul Financiar 27.09.2010

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi-a prezentat luni dimineaţă la Palatul Victoria demisia, în urma scandalului generat de marşul ilegal al poliţiştilor şi după ce preşedintele şi premierul au renunţat la serviciile de escortă ale Poliţiei, confirmând astfel informaţiile din prima parte a zilei. "În această dimineaţă am înaintat premierului Boc demisia din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor", a afirmat Vasile Blaga, într-o declaraţie de presă susţinută la ora 11:00.

După ce şi-a anunţat demisia, Blaga a făcut o scurtă prezentare a stadiului la care se află integrarea României în Spaţiul Schengen, precum şi a modului de absorţie a fondurilor europene.

Vasile Blaga a spus că MAI este cea mai serioasă instituţie a statului şi are deplină încredere în toate armele şi structurile instituţiei.

Cotidianul Gândul scria la începutul lunii iunie că presedintele Traian Basescu a ameninţat direct tripleta BVB, promitandu-le lui Vasile Blaga, Adrian Videanu si Radu Berceanu ca va discuta in curand situatia lor in PD-L si la guvern. La reuniunea din iunie de la Snagov, dintre seful statului si parlamentarii democrat-liberali, Basescu i-a anuntat pe cei trei ca-i asteapta zile negre dupa motiunea de cenzura pe care a depus-o opozitia.