Orange a lansat noi abonamente de net mobil

Autor: Adrian Seceleanu 30.09.2010

Orange, cel mai mare operator de comunicaţii din România, a lansat şapte abonamente pentru acces la internet, cu preţuri începând de la 7 euro/lună (TVA inclusă), care sunt denumite "Colibri".

Primele trei variante de abonamente - Colibri 7, 9 şi 11 - includ trafic de 0,5, 1,5 şi respectiv 2,5 GB, la o viteză de până la 14,4 Mbps.

"Pentru fiecare tip de abonament poate fi activată opţiunea Happy Night cu un cost de 2 euro/lună (TVA inclusă). Cei care au Colibri 9 sau 11 pot opta şi pentru Cost Control cu un cost de 1 euro/lună", conform anunţului Orange. "Prin noile abonamente Colibri lărgim gama de beneficii, asigurăm un control mai bun al costurilor şi un trafic mai mare. Ne dorim să contribuim la facilitarea accesului la internet în România pentru cât mai mulţi utilizatori", a declarat Bogdan Răuţă - Mobile Data Proposition Manager.

Planul tarifar Colibri Young se adresează tinerilor cu vârste între 18 şi 26 de ani. Cu un cost lunar de 8 euro (TVA inclusă), aceştia vor avea trafic nelimitat pentru primii 1,5GB la o viteză de până la 14,4Mbps, iar restul la o viteză de până la 128Kbps.

Potrivit Orange, aceste abonamente sunt destinate "clienţilor cu nevoi ridicate de mobilitate, utilizatori de laptop care îşi doresc acces la internet şi atunci când nu sunt acasă sau la serviciu. Ei accesează contul de e-mail, messenger, reţele sociale, streaming ocazional, download-uri de dimensiuni reduse".

O a doua categorie de abonamente vizează clienţii cu o activitate online "intensă", respectiv browsing, video streaming sau download-uri de mari dimensiuni.

Potrivit Orange, abonamentele recomandate pentru această categorie de clienţi Colibri 15, 20 şi 25 euro cu trafic nelimitat, la o viteză de până la 14,4 Mbps pentru primii 6, 12 şi respectiv 24 GB. Abonamentele includ opţiunile Cost Control, Happy Night şi 100 SMS-uri pe lună. La toate tipurile de abonamente Colibri, Orange România asigură prin Travel Data, opţiunea de date pentru roaming, până la 50 de MB, începând de la 2,08 euro. Toate abonamentele Colibri au fost configurate cu viteza maximă permisă de reţeaua de date mobile, de până la 14,4Mbps.

Serviciile vor fi activate pe baza unui card de date SIM, cu o perioadă contractuală de 12/24 de luni. Abonamentele Colibri sunt accesibile în toate magazinele Orange.