Librăria digitală CorectBooks vrea să vândă 50 de cărţi pe zi

Autor: Magraon Andreea 03.10.2010

Librăria digitală CorectBooks, lansată săptămâna trecută de compania Virtual Big Bang, estimează ca va vinde 50 de cărţi pe zi. Investiţia în magazinul online, care are în prezent aproximativ 150 de titluri în limba română, a fost de aproximativ 100.000 de euro, au declarat pentru ZF oficialii companiei.
"Titlurile disponbile pe site în acest moment au preţuri cuprinse între 5 şi 90 de lei, fiind cu 30-40% mai mici decât cel al cărţilor pe hârtie", au spus ei. Spre exemplu, la capitolul "Economie", există un singur titlu, de la editura Niculescu - "Noile tipuri de contracte în relaţiile economice", de Andrei Dobrescu, disponibil la 13,26 de lei.
Cărţile vândute sunt cumpărate de la edituri, autori, de la moştenitorii acestora. În cazul cărţilor pentru care nu trebuie să fie plătite drepturi de autor şi pe care nu le au editurile, ele sunt cumpărate de la anticariate şi tranformate apoi în format electronic.

"Cărţile pot fi citite şi de pe majoritatea smart phone-urilor, dacă au instalată o aplicaţie de citire a documentelor în format pdf. Majoritatea aplicaţiilor necesare sunt gratuite. Pentru moment, cărţile de pe CorectBooks sunt livrate doar în format pdf însă, pe măsură ce ne dezvoltăm serviciile, ele vor putea fi descărcate şi în alte formate precum epub sau mobi", au mai spus reprezentanţii librăriei digitale. CorectBooks are în prezent 20 de angajaţi.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului acţionarii Virtual Big Bang sunt companiile Ans News, care deţine 40% din acţiuni, şi Arch Industries Holding, care are 60%. Potrivit datelor din piaţă, Arch Industries Holding este controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu.