Botiş: De acord cu vârsta de pensionare diferenţiată; alte modificări nu se impun în lege

Ziarul Financiar 08.10.2010

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, afirmă, într-un interviu pentru Mediafax că restructurările şi reducerile salariale au generat la nivelul ministerului economii de 107 milioane lei şi se declară un susţinător al vârstei diferenţiate de pensionare, apreciind că Legea pensiilor nu impune alte modificări.

Ministrul Ioan Botiş a confirmat că există în Guvern tendinţa de majorare a salariilor bugetarilor în 2011, în condiţiile în care se va menţine anvelopa salarială şi va fi un număr mai mic de salariaţi, respectiv 1.290.000 în anul viitor.

Totodată, el a explicat că riscul de pierdere a ajutoarelor sociale, odată cu aplicarea măsurii de impozitare a zilierilor, este redus, întrucât veniturile zilierilor sunt foarte mici.

Botiş anunţă că priorităţile sale pe termen scurt sunt Legea pensiilor, Legea salarizării unitare, Codul de asistenţă socială. O altă prioritate este crearea unui sistem informatizat care să cuprindă toate instituţiile aflate în coordonarea sau în subordinea Ministerului Muncii. Citiţi interviul integral cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, pe wwww.mediafax.ro