Băsescu, la consultări: Voi încerca să substitui eu opoziţia

Ziarul Financiar 11.10.2010

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la începutul consultărilor de la Cotroceni, că a dorit să armonizeze punctele de vedere ale puterii cu cele ale opoziţiei, dar că, dacă nu s-a putut acest lucru, va încerca să susbstituie el opoziţia la discuţii, scrie Mediafax.

Băsescu a enumerat subiectele ce vor fi abordate la consultări, respectiv Legea pensiilor şi Legea educaţiei, precum şi proiectul bugetului de stat pe 2011.

El a menţionat că are la dispoziţie toată după-amiaza, putând fi abordate şi subiecte precum absorbţia fondurilor UE şi posibilitatea relansării unor procese de privatizare, cu condiţia ca banii proveniţi din acestea să fie direcţionaţi spre investiţii, nu spre consum, aşa cum s-a întâmplat în 2008.

Preşedintele a spus că a dorit, iniţial, să armonizeze punctele de vedere ale puterii şi ale opoziţiei. "Voi substitui eu opoziţia în discuţiile cu dumneavoastră", a adăugat Băsescu. Citiţi mai mult despre consultările partidelor politice cu preşedintele Traian Băsescu pe www.mediafax.ro