Jack Cutişteanu dă curent Petromului

Autor: Roxana Petrescu 11.10.2010

Petprod, unul dintre cei mai importanţi traderi de energie din România, a devenit noul furnizor de electricitate al Petrom, cea mai mare companie locală, în contextul în care în ultimii doi ani de zile producătorul de petrol şi gaze a primit energie direct de la o firmă de stat, Complexul Energetic Craiova.

Petprod este controlat de omul de afaceri Jack Cutişteanu, cel mai important contract până anul acesta fiind cel de alimentare cu energie a activităţilor locale derulate de ArcelorMittal.

Cutişteanu a devenit cunoscut după ce în 2010 a început o campanie de promovare a companiei sale în urma pierderii contului Mittal. Astfel campania sa vorbea despre faptul că Petprod poate trăi şi fără "Mittal", iar contractele câştigate anul acesta dovedesc acest lucru, pe lista lui Cutişteanu intrând, în afară de Petrom, companii precum RATB, Metrorex, Holzindustrie Sebeş şi alţii. Potrivit datelor primite din partea Petprod, contractul va deveni activ de la începutul lunii noiembrie şi va dura până la sfârşitul lunii august 2011. Luând în calcul preţurile de pe bursa de energie OPCOM, contractul semnat între Petprod şi Petrom ar putea avea o valoare de peste 35 mil. euro, cantitatea de energie care urmează a fi livrată fiind de 140 de MW.