Constructorul Arad-Timişoara spune că nu-şi încasează banii de la stat

Autor: Mediafax 12.10.2010

Responsabilii consorţiului care execută lucrările la autostrada Arad-Timişoara spun că au suspendat lucrările la şantier din cauză că au de recuperat aproximativ 25 de milioane de euro pentru lucrări realizate, în timp ce secretarul de stat Eusebiu Pistru afirmă că nu a fost informat în acest sens.

Reprezentanţi ai consorţiului FCC Porr Astaldi au declarat ieri la Arad că lucrările la autostrada Arad-Timişoara au fost suspendate şi că singurele lucrări care se fac începând de luni sunt de conservare a şantierului.

Conform constructorilor, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale nu a plătit o parte din lucrările executate, restanţele fiind de aproximativ 25 de milioane de euro.

"Am fost obligaţi să suspendăm lucrările, dar nu înseamnă terminarea contractului. Deja am pierdut foarte mulţi bani în acest proiect" a afirmat un responsabil al consorţiului.

Conform sursei citate, până la încasarea sumelor solicitate CNADR se vor executa doar lucrări de conservare a şantierului.

Secretarul de stat Eusebiu Pistru din cadrul Ministerului Transporturilor a spus că firma nu a transmis până în prezent facturile pentru suma de 25 de milioane de euro invocată.

"În acest moment, CNADR nu are nicio datorie faţă de constructor pentru că acesta nu ne-a emis nicio factură. ", a spus Pistru.