Copos, singurul care a depus ofertă pentru preluarea pachetului de acţiuni de 3,4% al Ana Hotels

Autor: Mirabela Tiron 13.10.2010

Omul de afaceri George Copos este singurul care a depus până în prezent ofertă pentru preluarea pachetului de 3,4% din Ana Hotels, scos la vânzare de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) pentru un preţ de 1,4 milioane de euro.

Deschiderea ofertelor va avea loc astăzi la ora 14 la sediul Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale.

"Caietele de sarcini au fost cumpărate de două persoane fizice, Vasile Mihalcea şi Adriana Elena Cioc, şi de două persoane juridice, compania Gres Real Estate şi compania Ana Hotels", au transmis către ZF reprezentanţii MDRT, adăugând că până în momentul de faţă doar Ana Hotels, controlată de pachet majoritar de George Copos, a depus o ofertă. Omul de afaceri susţinea la sfârşitul lunii septembrie că nu ar da 1,4 milioane de euro pe pachetul de acţiuni scos la vânzare de MDRT.

"Mai sunt două ore până la licitaţie, timp în care mai pot fi depuse şi alte oferte", au transmis oficialii ministerului.

Compania Ana hotels include hotelurile de cinci stele Athenee Palace Hilton, Crowne Plaza din Capitală, dar şi trei hoteluri la munte şi două la mare, care cumulează 1.000 de camere. Compania a rulat anul trecut afaceri de 25,5 milioane de euro, în scădere cu 37% faţă de anul trecut şi un profit de 230.000 de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului şi declaraţiilor omului de afaceri.