RCS&RDS: am mers în Italia pentru milionul de români aflaţi la muncă

Autor: Adrian Seceleanu 13.10.2010

Cei peste un milion de români aflaţi la muncă în Italia, care au nevoie de soluţii de comunicare cu conaţionalii din Spania şi România, reprezintă ţinta lansării serviciilor de telefonie mobilă DigiMobil pe o nouă piaţă din UE, au precizat reprezentanţii companiei locale RCS&RDS.

ZF a scris în premieră despre intrarea RCS&RDS pe piaţa din Italia, în ediţia de astăzi.

"RCS & RDS oferă începând din această lună, servicii de telefonie mobilă celor peste 1.000.000 de rezidenţi români din Italia. Aceasta este a doua intrare a operatorului telecom român într-o ţară străină cu un serviciu de telefonie mobilă, după lansarea telefoniei mobile în Spania, în 2008", au spus oficialii RCS&RDS.

Cartela preplătită Digi Mobil Italia, în valoare de 5 euro (fără TVA), asigură acces la convorbiri de 300 de minute către reţelele mobile Digi din Italia, Spania şi România şi către reţeaua fixă Digi Tel din România. Cele 300 minute de minute pot fi reportate în luna succesivă în cazul în care clientul nu le-a utilizat pe toate în perioada pentru care a reîncărcat cartela.

Minutele nu pot fi utilizate către reţelele fixe din ţări ca Ungaria, unde RCS&RDS este de asemenea prezent.

Digi Mobil Italia poate fi utilizată fără o schimbare a cartelei atât pe teritoriul Italiei cât şi pe cel al României, astfel încât, atunci când se află pe teritoriul ţării natale, utilizatorii să poată folosi fără costuri de roaming cartela cumpărată în Italia. Când primesc cartela Digi Mobil Italia, clienţilor li se comunică şi numărul pe care îl vor avea pentru utilizare pe teritoriul României.

Pentru convorbirile iniţiate de pe teritoriul României către România, se aplică tarifele locale ale operatorului RCS & RDS. Practic, în România, clienţii Digi Mobil Italia pot vorbi la tarifele aplicate abonaţilor Digi Mobil România, fără să opereze nicio schimbare. Totodată cât timp sunt în România, pot fi găsiţi la telefon de către cunoscuţii lor din Italia ca atunci când se află în ţara rezidentă, pentru că toate apelurile dinspre Italia sunt redirectate automat către numerele corespunzătoare din România.

Compania nu a oferit date referitoare la valoarea investiţiei sau numărul de angajaţi.

RCS&RDS, numărul unu pe servicii TV şi internet fix în România, a avut anul trecut afaceri de aproape 400 mil. euro. Compania este prezentă pe mai multe pieţe din Europa centrală şi de est cu servicii TV şi de telefonie şi date.