Vass: Există o presiune din partea PDL pentru cotă unică. Scade la 10-12% doar dacă se poate compensa

Ziarul Financiar 14.10.2010

Andreea Paul Vass, consilier al premierului, a declarat joi că există o presiune puternică din partea PDL pentru scădere cotei unice la 10% sau 12%, însă atât timp cât nu vor fi găsite soluţii de compensare a pierderilor estimate la buget această măsură nu va putea fi luată, scrie Mediafax.

"Există o puternică presiune din partea PDL pentru diminuarea cotei unice. Presiunile se analizează şi, în măsura în care reuşim să compensăm pierderea estimată de 7-9 miliarde lei anual, prin diminuarea cotei unice la 10-12%, putem discuta despre acest lucru. Atât timp cât nu compensăm veniturile, este doar o presiune politică", a declarat Andreea Paul Vass, la seminarul "Tax & Law - efecte şi consecinţe ale noilor modificări fiscale".

Pe de altă parte, liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat joi că nu există niciun fel de presiune din partea PDL pentru diminuarea cotei unice, aşa cum a afirmat consilierul premierului Andreea Paul Vass, menţionând că se fac unele simulări în acest sens, dar deocamdată cota unică rămâne 16%. Citiţi mai mult despre reducerea cotei unice pe www.mediafax.ro