Criza naşte drame: furturi şi jafuri armate la uzina General Motors din Michigan

Ziarul Financiar 15.10.2010

Compania GM a înaintat un plan de reorganizare judiciară care arată cum va vinde părţile acum nedorite din ceea ce era în urmă cu doar doi ani cel mai mare producător auto al lumii. Dar procesul este lent şi, în timp ce închiderea uzinelor a costat deja eliminarea de locuri de muncă şi de venituri din impozite pentru multe comunităţi, fabricile goale devin şi ele o povară.

"Când General Motors a tras oblonul în Flint, doar au stins becurile", povesteşte Chris Swanson, căpitan la poliţia locală din Genesee County, care a făcut aproape 20 de arestări anul acesta la complexul Flint North pentru acuzaţii de furt, jaf armat şi altele.

Şefii poliţiei spun că hoţii au furat tone de metal de la fabricile din Flint în ultimul an, dar abia toamna aceasta, după ce au tras cu arma spre un paznic neînarmat, GM a angajat poliţişti care să patruleze în zonă. Două nopţi mai târziu, şi ei au fost atacaţi cu focuri de armă.

La circa 70 km la vest de Flint, oficialii din Lansin Township au o problemă diferită. Ei încă aşteaptă ca oricare dintre companii - GM sau Motors Liquidation - să ia tonele de moloz de la două fabrici pe care le-a demolat înainte de faliment. Locurile unde au fost fabricile sunt o oroare şi un obstacol pentru redezvoltarea comunităţii, spun poliţiştii.

Oficialii Motors Liquidation nu au dorit să comenteze pentru acest articol, în afară de un comunicat despre angajamentul lor cu privire la siguranţa proprietăţilor.

Citiţi mai multe despre situaţia uzinei General Motors din Flint, Michigan pe www.businessmagazin.ro.