Scandal la FIFA: Doi oficiali sunt acuzaţi că şi-au vândut voturile la alegerea gazdei pentru Cupa Mondială 2018

Autor: Adrian Voicu 17.10.2010

FIFA investighează acuzaţii conform cărora doi oficiali s-au arătat dispuşi să îşi vândă voturile în privinţa alegerii gazdei pentru Cupa Mondială din 2018, informează publicaţia britanică The Telegraph.

Conform unei declaraţii făcute de FIFA: "FIFA şi Comitetul de Etică al FIFA au monitorizat atent procesul de licitaţie pentru Cupele Mondiale din 2018 şi 2022 şi va continua să o facă.

FIFA a cerut deja toate informaţiile şi documentele în această privinţă şi aşteaptă să primească materialele.

În orice caz, FIFA va analiza imediat materialele disponibile şi doar după termnarea analizei va putea decide cu privire la paşii următori.

Între timp, FIFA nu este în poziţia de a oferi alte comentarii în această privinţă".

Preşedintele Oceania Footbal Confederation, tahitianul Reynald Temarii şi un executiv al comitetului executiv al FIFA, nigerianul Amos Adamu, care vor vota la alegerea gazdei din 2018 a Cupei Mondiale, fac obiectul anchetei.

Conform acuzaţiilor, Temarii ar fi cerut aproape 1,5 milioane de lie sterline de la un jurnalist sub acoperire al Sunday Times pentru a construi o academie de sport, oferindu-şi în schimb votul. De asemenea, o înregistrare video îl arată pe Adamu în momentul în care cere 500.000 de lire sterline - din care o jumătate trebuie plătită în avans - pentru un "proiect personal".