Pregăteşte Apple "cardul de debit" iPhone5?

Autor: Adrian Voicu 18.10.2010

Apple lucrează la un telefon ce permite plata prin tehnologia contactless NFC, iPhone 5 fiind cel mai probabil platforma care va suporta această utilitate, conform publicaţiei Huffington Post.

Deşi compania este foarte cunoscută pentru păstrarea secretelor în cadrul unor astfel de proiecte, Brett King scrie în articol că noul telefon v dispune de mai multe elemente ce îi vor permite utilizatorului să facă plăţile prin tehnologia contactless.

Mai multe despre tehnologia contactless NFC

Astfel, conform patentului înregistrat de Apple, noul telefon va avea instalată o aplicaţie pentru plăţi, şi unele elemente hardware ce vor permite astfel de plăţi, precum o bandă biometrică ce va permite autentificarea prin intermediul amprentei degetelor) şi un chip asemănător celor aflate în prezent pe cardurile bancare actuale.

Speculând pe această temă, autorul consideră că nu este exclus ca chiar Apple să îşi facă o instituţie bancară prin intermediul căreia utilizatorii să poată realiza astfel de tranzacţii.

Încă din august, publicaţiaTechCrunch a anunţat că Apple l-a angajat pe Benjamin Vigier, expert în domeniul near field communication (NFC), pentru a pregăti un telefon care să permită microplăţile.

Se estimează că anul 2011 va fi anul NFC, multe companii anunţând intenţia de a realiza astfel de telefoane, precum Sagem sau Nokia.