SIF-urile vin cu 13 mil. lei la capitalul Tuşnad

Autor: Mediafax 18.10.2010

Acţionarii firmei hoteliere Tuşnad din Băile Tuşnad ( simbol bursier TSND) au aprobat majorarea capitalului social cu 16 mil. lei (3,75 mil. euro), de la 9,4 mil. lei la 25,4 mil. lei, prin aport în numerar.

Astfel, firma va emite 160 milioane de titluri noi, la o valoare nominală de 0,1 lei, iar operaţiunea de majorare a capitalului se va realiza în două etape: în primă fază, acţionarii vor putea subscrie proporţional cotei deţinute, iar în a doua etapă vor putea cumpăra acţiuni noi doar acţionarii care şi-au exercitat dreptul de preferinţă în prima fază. Acţionarii au mai aprobat contractarea unui credit de până la 5 mil. lei pentru finanţarea programului de investiţii aferent obiectivului "Modernizarea complex Olt".

Potrivit celor mai recente raportări, SIF Transilvania (SIF3) deţine 64,91% din acţiunile firmei hoteliere, iar SIF Oltenia (SIF5) are 17,33% din titluri, cele două socieţi de investiţii având un aport de circa 13 mil. lei la capital. Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Tuşnad a fost încheiată la 13 octombrie, când titlurile au închis şedinţa la un preţ de 0,08 lei, preţ similar cu cel de referinţă. La această cotaţie, firma are o capitalizare de 7,52 mil. lei.