IMM-urile: România nu suportă creşterea salariului minim, cel puţin 50.000 de firme ar intra în faliment

Ziarul Financiar 19.10.2010

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIMPP), Ovidiu Nicolescu, a declarat, marţi, că nu se impune nicio creştere a salariului minim pe economie în situaţia actuală de criză, întrucât acest lucru ar duce la falimentul a cel puţin încă 50.000 de firme, scrie Mediafax Business.

Ovidiu Nicolescu a spus, la finalul discuţiilor de la Ministerul Muncii, că o eventuală majorare a salariului minim ar duce, pe lângă falimentarea a cel puţin 50.000 de firme, şi la creşterea numărului de şomeri, pierderea unor produse şi servicii şi micşorarea Produsului Intern Brut.

"O mărire a salariului minim în prezent, în condiţiile în care se menţine legislaţia actuală, nu este suportabilă de către economia naţională. Sindicatele care cer această majorare nu au nici cinci la sută membri din domeniul privat, ele reprezintă salariaţii din domeniul public, sănătate, educaţie, companiile de stat, unde nu sunt asemenea salarii", a subliniat Nicolescu. Citiţi mai mult despre creşterea salariului minim pe www.mediafax.biz