Cora caută 400 de oameni pentru hipermarketul din Drobeta

Autor: Mihaela Popescu 19.10.2010

Reţeaua franceză de hipermarketuri Cora a demarat construirea unui magazin cu o suprafaţă de vânzare de 8.000 de metri pătraţi şi cu o galerie comercială de 4.000 mp în Drobeta-Turnu Severin, care va fi inaugurat în martie 2011 în urma unor investiţii de 22 de milioane de euro.

Proiectul este dezvoltat de compania IBT ROM Construct SRL, potrivit datelor furnizate de retailer."Hipermarketul de la Drobeta-Turnu Severin va avea 400 de angajaţi. Aceasta va fi cea de-a şaptea unitate din reţeaua Cora", se arată într-un comunicat al companiei.

Acesta va fi al doilea hipermarket inaugurat la Drobeta, un oraş cu circa 100.000 de locuitori, într-un interval de un an, ţinând cont că şi Carrefour a deschis în urmă cu două luni un magazin de circa 7.000 de metri pătraţi în aceeaşi localitate, într-un parc de retail în care va veni din 2011 şi reţeaua Bricostore.
Pariul celor doi re­tai­leri pe un oraş de di­men­siuni medii poate fi explicat prin potenţialul turistic al localităţii de pe Du­năre. Kaufland a fost până în acest an singurul hipermarket operaţional în Drobeta-Turnu Seve­rin.
Reţeaua Cora, de­ţi­nută de grupul franco-bel­gian Louis Delhaize, pre­zentă pe piaţa locală din anul 2003, deţine în acest moment patru uni­tăţi ope­raţionale, dintre care trei sunt amplasate în Bucu­reşti.

Retailerul a anunţat recent reluarea ofensivei în expansiune începând cu 2010, având în plan două inaugurări de hipermar­keturi în ultimul trimestru şi un număr total de 10 proiecte noi în următorii patru ani.
În 2010, compania a deschis până acum o singură unitate, în mallul Sun Plaza din Berceni, prin investiţii de peste 20 mil. euro.
Alte inaugurări de magazine Cora în acest an vor avea loc în două centre comerciale din Baia Mare şi Constanţa, unităţile fiind însă de 4.000 de metri pătraţi, adică de dimensiuni de 2-3 ori mai mici decât media reţelei.
Cei mai mari competitori ai Louis Delhaize la nivel local sunt Carrefour, Real şi Auchan.
Romania Hypermarche, operatorul local al magazinelor Cora, a raportat anul trecut afaceri de 329 mil. euro şi un profit de aproape 20 mil. euro.

Cora în cifre
329 mil. euro - cifră de afaceri în 2009.
20 mil. euro - profit net.
4 magazine operaţionale.
20 mil. euro - investiţia în magazinul din centrul Sun Plaza.
10 proiecte noi - programate în următorii patru ani.