Transportatorul edy mută sediul din cartierul Militari în comuna Voluntari

Autor: Bogdan Alecu 19.10.2010

Compania de transport edy International Spedition, parte a grupului edy controlat de omul de afaceri Alin Popa, şi-a mutat punctul de lucru din Strada Preciziei, din cartierul Militari din Capitală, situat în apropierea fostei fabrici Coca-Cola, în comuna Voluntari, în partea de nord a Bucureştiului.

"Relocarea edy în Voluntari a fost luată din considerente prac­tice. Noul punct de lucru ne permite să fim mai aproape de centrele de distribuţie ale clienţilor, dar şi ale potenţialilor clienţi, în condiţiile în care în zona de nord sunt am­plasate sediile multor companii multinaţionale din FMCG", au spus oficialii edy International Spedition.
În acelaşi timp, aceştia au subliniat că noul sediu este amplasat în apropierea şoselei de centură, ceea ce oferă un avantaj mult mai important faţă de sediul din Militari.
Compania de transport are în continuare semnat un contract cu firma Coca-Cola HBC România, Coca-Colla Hellenic având noul sediu tot în partea de nord a Capitalei. În partea de nord a Capitalei se regăsesc în prezent cele mai multe clădiri de birouri, în timp ce în vest, pe autostrada A1 spre Piteşti, se află o mare concentraţie de spaţii logistice.

Grupul edy a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 118 mil. euro potrivit oficialilor companiei, în scădere cu aproximativ 20% faţă de anul anterior, din care peste 55 mil. euro reprezintă aportul diviziei de transporturi rutiere.
Edy International Spedition are în prezent peste 1.500 de angajaţi. Cifra de afaceri a grupului va reveni pe plus anul acesta, oficialii companiei estimând o creştere de 20% a cifrei de afaceri a grupului, la peste 141 mil. euro.
În prezent flota gru­pului edy este alcătuită din peste 1.000 de camioane, flotă care a crescut în acest an după ce compania a achiziţionat 70 de ca­mioane de trans­port Iveco, 30 de camioane de trans­port Mercedes-Benz şi 35 de ca­mioane de dis­tri­buţie Mercedes-Benz. În 2008, înainte de criza financiară, parcul Edy Spedition era alcătuit din 1.250 de camioane.