La Caixa finanţează cu 10,5 mil. euro proiectul Laguna Residence din Bucureşti, dezvoltat de Gea 21

Autor: Mediafax 19.10.2010

Banca spaniolă La Caixa Barcelona a acordat, prin intermediul sucursalei din România, un credit de 10,5 milioane de euro grupului spaniol Gea 21 pentru dezvoltarea complexului Laguna Residence din apropierea Lacului Tei din Bucureşti, care va cuprinde 500 de locuinţe.

Contractul de finanţare a fost semnat în data de 14 octombrie 2010 între Caja de Ahorros y Pensiones de Barcelona "La Caixa" şi Gea International Development, parte a grupul spaniol Gea 21, au declarat reprezentanţii companiei. Gea 21 a anunţat încă din luna august obţinerea finanţării, fără să indice însă numele băncii.

"O bancă spaniolă a aprobat cererea de finanţare pentru ansamblul rezidenţial de pe malul Lacului Tei, Laguna Residence, proiect dezvoltat de către Gea Internaţional Development, sucursala din România a grupului spaniol Gea 21. Semnarea contractului de finanţare bancară este prevăzută a avea loc la începutul lunii septembrie", menţiona la acea vreme dezvoltatorul. Reprezentanţii Gea 21 au arătat atunci că finanţarea obţinută garantează că prima fază a ansamblului rezidenţial - cinci blocuri totalizând 140 de apartamente - va fi finalizată la termenul stabilit, respectiv sfârşitul anului 2010 sau începutul anului 2011. Pe de altă parte, aceştia au precizat că aportul de capital din partea acţionarilor dezvoltatorului depăşea la acea dată 30 de milioane de euro.