Pambuccian: Călin Tatomir îşi va lua înapoi compania de consultanţă

Autor: Magraon Andreea 20.10.2010

Varujan Pambuccian, acţionar majoritar al cabinetului de consultanţă IT CCT Consultants, susţine că îi va preda acţiunile lui Călin Tatomir, cel care a fondat firma în 2002, după ce acesta din urmă a anunţat că va părăsi funcţia de director general al Microsoft România. "Suntem oameni normali. Dacă am făcut o înţelegere o respectăm. Mi se pare normal să-i dau înapoi acţiunile lui Călin Tatomir înapoi, acum că a plecat de la Microsoft", a declarat Pambuccian pentru ZF.

Pambuccian, membru în comisia IT&C a Camerei Deputaţilor, a preluat acţiunile cabinetului de consultanţă în urmă cu doi ani de la Călin Tatomir, după ce acesta a fost numit CEO al Microsoft. Potrivit contractului semnat între cei doi, cedarea acţiunilor a fost valabilă doar pe durata mandatului lui Tatomir la Microsoft, el urmând să redevină acţionarul unic al companiei imediat ce el îşi va încheia contractul cu compania americană.

"Înţelegerea nu a fost una comercială, cu una bazată pe încredere.A fost un ajutor prietenesc să-i ţin acţiunile cât a fost la Microsoft", a mai spus el, fără a preciza o dată pentru "predarea" acţiunilor.

Călin Tatomir a declarat pentru Ziarul Financiar că va prelua acţiunile cabinetului dar nu va reveni la conducerea lui, ci va înfiinţa o altă companie.