GDF SUEZ: Nu vom investi in eoliene pana nu se clarifica legislatia

Autor: Roxana Petrescu 20.10.2010

Gigantul energetic GDF SUEZ, prezent pe piata locala prin intermediul activitatilor de distributie si furnizare a gazelor naturale, spune ca pana in momentul in care cadrul legislativ pentru sprijinirea investitiilor in domeniul energiilor regenerabile nu se va clarifica, nu va investi in acest domeniu pe plan local. Intre timp, compania a inceput masuratorile de vant in vederea unor posibile viitoare proiecte eoliene.

"Pana cand nu va exista un cadru legislativ clar in domeniul energiilor regenerabile, nu vom investi. Nu are sens sa-ti plasezi banii daca nu ai un cadru legislativ coerent", a declarat o sursa din cadrul GDF SUEZ.

Potrivit acesteia, compania nu se va axa pe proiecte foarte mari, asa cum este cazul celui de 600 de MW pe care cehii de la CEZ in construiesc in doua comune dobrogene, ci se va concentra pe investitii de dimensiuni medii.

"Sa spunem doar ca nu credem ca este bine sa-ti pui toate ouale in acelasi cos. Vom merge pe mai multe parcuri de dimensiuni medii, de 50-60 de MW", a mai precizat reprezentantul GDF SUEZ.

Tot el a mai spus ca grupul nu va dezvolta aceste proiecte de unul singur si ca cel mai probabil va colabora cu un dezvoltator local de parcuri eoliene.