Klaus Johannis, Stere Farmache sau Mariana Gheorghe, propunerile PNL pentru funcţia de premier

Ziarul Financiar 20.10.2010

Liberalii i-ar putea propune pe Klaus Johannis, Stere Farmache şi Mariana Gheorghe pentru funcţia de premier, în eventualitatea adoptării moţiunii de cenzură a opoziţiei şi a iniţierii unor negocieri pentru constituirea unui guvern "de avarie", scrie Mediafax.

"Propunerile PNL pentru funcţia de premier, care vor fi prezentate de preşedintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul negocierilor pentru constituirea guvernului de avarie, sunt Klaus Johannis, primarul Sibiului, Stere Farmache, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti şi Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom", au declarat sursele citate.

Sursele liberale au precizat că cele trei propuneri au fost formulate, miercuri, în şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PNL, de către Crin Antonescu, cei trei independenţi fiind agreaţi, în principiu, de liberali ca şi "candidaţi pentru funcţia de premier de avarie". Totuşi, propunerile pot suferi modificări, potrivit surselor.

Pe lângă cele trei au mai fost vehiculate şi alte nume din domeniul finanţelor, precum Daniel Dăianu, variantă care nu a fost acceptată având în vedere faptul că a fost exclus din PNL din cauza "independenţei sale faţă de partid", dar şi pentru "colaborarea" sa cu preşedintele Traian Băsescu. Citiţi mai mult despre propunerile PNL pentru funcţia de premier pe www.mediafax.ro