Un producător de biciclete cu afaceri de 23 mil. euro vrea să se listeze la Sibex

Autor: Mediafax 24.10.2010

Producătorul de biciclete Eurosport DHS Deva, deţinut de investitori chinezi şi germani, este interesat să atragă fonduri din piaţa de capital prin listarea pe piaţa Sibex. "În principiu vom investi fondurile pentru dezvoltarea firmei, continuându-ne politica de investiţii pe termen lung. Până în prezent, profitul obţinut a fost reinvestit în totalitate, astfel că valoarea totală a investiţiilor realizate în România se ridică la peste 20 de milioane de euro", a declarat Nicoleta Vătămanu, manager trading la Eurosport DHS.

Şeful Departamentului Emitenţi din cadrul Sibex, Adina Băcilă, a afirmat că bursa a avut o primă întâlnire cu reprezentanţii companiei şi consideră că Eurosport DHS ar fi un emitent atractiv pentru investitori. DHS a fost înfiinţată în 1999 de investitori chinezi persoane fizice. În 2006, grupul german Prophete a intrat în acţionariat prin achiziţia unui pachet de 30% din capital, iar în 2008 şi-a majorat participaţia la 40%.

Eurosport DHS Deva a înregistrat în primele şase luni afaceri de 72,6 milioane de lei, în creştere cu 24,2% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, de 58,44 milioane de lei, şi a obţinut un profit net de 1,13 milioane de lei, cu 30% mai mic decât cel din primul semestru din 2009, de 1,62 milioane de lei. Compania estimează pentru acest an o cifră de afaceri netă de aproximativ 100 de milioane de lei. Din grupul DHS mai fac parte firmele DHS Bike Parts, care se ocupă cu comercializarea pieselor de schimb pentru biciclete, şi DH Sport, care produce roţi pentru biciclete.