Cristescu a mai luat 2% din Dafora Mediaş

Autor: Adrian Cojocar 24.10.2010

Foraj Sonde Craiova (FOSB), com­panie con­tro­lată de omul de afaceri Marius Cristescu, a fost raportată pe Bursă cu o participaţie de 7,05% din acţiunile Dafora Mediaş (DAFR), deţinută de Gheorghe Călburean.

Foraj Sonde Craiova şi Dafora Mediaş se luptă pe piaţa de foraj pentru contractele Petrom şi Romgaz, cele două com­panii fiind printre cei mai mari jucători de pe piaţă şi concurenţi direcţi. Cristescu, care este unul dintre cei mai mari industriaşi din România, a con­tinuat să cumpere în ulti­mele luni acţiuni la firma con­curentă Dafora, deşi se află în conflict cu proprietarul acesteia, Gheorghe Călburean, pe care l-a atacat inclusiv în in­stanţă.

Cei doi s-au duelat o perioadă prin raportări la Bursă după ce Cristescu a solicitat informaţii privind contractele Dafora cu celelalte companii din grupul controlat de Căl­burean.
Mai mult, Cristescu a cerut recent divizarea Dafora, invo­când faptul că activitatea com­paniei pe sectorul construcţiilor mănâncă profitul seg­mentului de foraj. Ac­ţionarii firmei au respins însă pro­pu­nerea.
Foraj Sonde Cra­iova a intrat în ac­ţio­na­riatul Dafora în primăvara anului trecut când a fost raportată cu o participaţie de 5,26% din capital.
Achiziţiile recente realizate de firma de foraj controlată de Cristescu vin în contextul în care Dafora a încheiat recent mai multe contracte im­portante, printre care şi unul în valoare de 52 de milioane de lei cu Romgaz.