Şeful Uniqa Asigurări va fi înlocuit

Ziarul Financiar 25.10.2010

Conducerea directoratului Uniqa Asigurări va fi preluată de Oliviu Gabriel Stoica, care o va înlocui pe Ileana Horvath (foto), dacă acesta va fi confirmat în funcţie de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), potrivit unui mesaj intern transmis angajaţilor.

"Dorim să mulţumim doamnei Horvath pentru contribuţia dumneaei în poziţia de preşedinte al directoratului Uniqa Asigurări şi să-i dorim success în noile sale responsabilităţi. Consiliul de Supraveghere l-a desemnat pe Oliviu Gabriel Stoica pentru poziţia de preşedinte al directoratului Uniqa Asigurări, urmând să se primească confirmarea din partea CSA", se arată în mesaj. Reprezentanţii Uniqa Asigurări au confirmat că Oliviu Gabriel Stoica, în prezent director regional la Uniqa International, a fost propus de Consiliul de Supraveghere pentru poziţia de şef al directoratului.

"Propunerea de numire se află în prezent la CSA pentru aprobare, motiv pentru care compania nu a publicat informaţii în acest sens. Potrivit legislaţiei, până la momentul aprobării de CSA, conducerea Uniqa Asigurări funcţionează în formula actuală", au mai spus reprezentanţii companiei.

Horvath, 48 de ani, a preluat conducerea Uniqa Asigurări în decembrie 2008, mandatul urmând să expire în decembrie 2011, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

"Mandatul de membru în directoratul Uniqa Asigurări al doamnei Horvath, care în mod normal va expira în 2011, va fi prelungit. Horvath va continua pe poziţia de Chief Insurance Technical Officer (director asigurări - n.r.). În plus faţă de responsabilităţile sale din România, Horvath a fost desemnată să conducă şi proiecte specifice în cadrul Uniqa Group (...)", se mai spune în mesaj.

Stoica are experienţă în industria serviciilor financiare, el lucrând pentru KBC Group, Citibank sau MasterCard Worldwide.

Cu o cotă de 6,8% din piaţa asigurărilor generale în 2009, Uniqa Asigurări este controlată integral de grupul financiar Uniqa, unul dintre cele mai mari din Austria. Uniqa a preluat controlul subsidiarei din România în noiembrie 2008, de la Vienna Insurance Group (Austria), în urma unei tranzacţii estimate la aproximativ 200 milioane de euro.

În 2009, Uniqa Asigurări a consemnat subscrieri de 496,7 milioane de lei, în scădere cu 2,1% faţă de anul precedent. În privinţa rezultatului, compania a avut un profit de 2,5 mil. lei anul trecut.

Grupul austriac mai deţine pe piaţa românească societatea Uniqa Asigurări de Viaţă (fosta Agras Asigurări) - 100% şi un pachet de 27% din acţiunile companiei de asigurări Astra.