Cu un fost şef al Sofitel şi investiţii de 8 mil. €, un hotel cu 45 de camere încearcă să-şi facă loc pe piaţa de cinci stele

Autor: Mirabela Tiron 26.10.2010

Hotelul boutique de cinci stele din Bucureşti Epoque, inaugurat ieri în urma unei investiţii de 8 milioane de euro în zona parcului Cişmigiu din Capitală, şi-a propus încasări de peste un milion de euro în primul an de activitate şi un grad de operare de 55-60%, uşor peste media obţinută de hotelurile din Capitală în ultimul an.

Unitatea care operează doar 45 de apartamente este condusă de Antoni Kuhnen, fostul director general al hotelului Howard Johnson în perioada 2002-2005. Kuhnen se află însă de la începutul anilor 2000 în România, perioadă în care a mai condus şi hotelul de patru stele Sofitel din Capitală, actualul Pullman.

"Tariful pe noaptea de cazare va varia între 120 de euro şi 150 de euro", a declarat Kuhnen.

Hotelul boutique, construit pe o suprafaţă de 5.200 metri pătraţi în apropiere de grădina Cişmigiu, este deţinut de compania D&M Perfect Real Estate înfiinţată în 2004 şi controlată de Dan Claudiu Pârău. Compania are în bilanţul de anul trecut o cifră de afaceri zero (nivel declarat şi în 2007 şi 2008) şi pierderi de 745.000 de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Finanţarea construcţiei s-a făcut printr-un credit de la Banca Românească, potrivit lui Alex Oproiu, un reprezentant al companiei.

"Iniţial proiectul trebuia să fie unul de tip imobiliar, dar în ultimul an şi jumătate a avut loc o conversie a acestuia într-un hotel. Momentul livrării acestui hotel pe piaţă este unul bun, dacă ne gândim la costurile cu materialele de construcţii şi costul cu angajaţii. Terenul pe care s-a realizat construcţia şi pe care a fost iniţial o casă a fost cumpărat de proprietar în 2004", a declarat Lucian Marinescu, senior associate al companiei de consultanţă hotelieră Trend Hospitality, care asigură managementul Epoque Hotel.

Unitatea va fi probabil afiliată la World Hotels, un consorţiu de marketing, potrivit datelor trimise de oficialii companiei.

Hotelul de cinci stele, în care lucrează 55 de angajaţi, operează un restaurant bistro, un centru spa, însă nu dispune de nicio sală de conferinţe.

"Targetul nostru sunt turiştii independenţi. Vom promova hotelul atât pe canalele internaţionale de rezervări, dar şi cu ajutorul echipei pe care o avem", a spus Antoni Kuhnen.

Pe piaţa din Capitală mai operează hotelurile boutique Aducco Imperial Carol Parc, Casa Capşa şi Grand Continental, dar şi unităţile cu o capacitate mai mare de cazare JW Marriott, Intercontinental, Crowne Plaza, Athénée Palace Hilton sau Howard Johnson.

Hotelul cu 45 de camere va fi deschis pentru clienţi la începutul luniii noiembrie în urma unei investiţii de 8 milioane de euro