Profitul net al grupului BCR a scăzut de 15 ori în trimestrul al treilea, la 6 milioane lei

Autor: Marius Radu - Mediafax 29.10.2010

Profitul net consolidat după impozitare şi plata intereselor minoritare al grupului BCR a scăzut în trimestrul al treilea de 15 ori faţă de perioada similară din 2009, la 6 milioane lei (1,4 milioane euro), iar câştigul din primele nouă luni s-a situat la 494,5 milioane lei (117,7 milioane euro), informează Mediafax Business.

În primul semestru al acestui an, grupul a realizat un profit net de 488,5 milioane de lei.

BCR a obţinut în trimestrul al treilea din 2009 un câştig net de 92,7 milioane de lei.

Profitul net consolidat după impozitare şi plata intereselor minoritare a scăzut în primele nouă luni din acest an cu 29,3% faţă de perioada similară din 2009 în principal din cauza cheltuielilor mai mari cu provizioanele, reducerii veniturilor din comisioane şi diminuării rezultatului net din tranzacţionare, potrivit unui comunicat al grupului BCR.

Costurile nete cu provizioanele de risc pentru credite şi avansuri au totalizat în primele nouă luni 1,59 miliarde de lei, în urcare cu 7% comparativ cu perioada similară din 2009, situându-se în conformitate cu aşteptările, în condiţiile în care în special IMM-urile au continuat să resimtă constrângeri în ceea ce priveşte fluxurile de numerar, lichiditatea şi profitabilitatea. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.